Zorgnetwerk op maat

Hart voor de mens
midden in de maatschappij

Onderzoek (psychodiagnostiek)

IQ-test en persoonlijkheidsonderzoek

Om een beter beeld te krijgen van leer- en ontwikkelmogelijkheden kan het een psychodiagnostiek  onderzoek wenselijk zijn. Meestal gaat het dan om intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek. Dit onderzoek wordt door aan ZOM verbonden (NIP-gecertificeerde) psycholoog afgenomen.

Intelligentieonderzoek (IQ-test) 

Met intelligentieonderzoek wordt nagegaan hoe u presteert op  uiteenlopende taken. Het gaat om taalopdrachten en doe-taken, waarvan sommige onder tijdsdruk. Hierdoor krijgen we een beeld van uw sterke en minder sterke vaardigheden. U kunt u niet voorbereiden op dit onderzoek. Probeer vooraf uitgerust te zijn

Persoonlijkheidsonderzoek 

Bij een persoonlijkheidsonderzoek willen we een duidelijk beeld krijgen van uw problemen of klachten. Hoe bent u als persoon en wat zijn uw sterke en minder sterke eigenschappen? Dit is belangrijk, omdat dit mede bepaalt hoe uw begeleiding  samen met u ingevuld wordt. De opdrachten die gedaan worden bij een persoonlijkheidsonderzoek zijn divers. Denk aan vragenlijsten over uw klachten tot opdrachten met beeldmateriaal of zinnen waarbij u uw fantasie moet gebruiken. Denk niet te lang over uw antwoorden na en antwoord zoals het in u opkomt. Foute antwoorden bestaan niet!

Tot slot zijn er nog diverse andere onderzoeken die door ZOM kunnen worden uitgevoerd zoals beroepskeuze of een neuropsychologisch onderzoek ( hoe goed functioneren de delen in de hersenen).

Zorgnetwerk op Maat

Postadres
Buitenkamp 29
7214 BH Epse
T 06 82000548
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 62146556

zorgnetwerk op maat ons zorgnetwerkopmaat certificering ISO 9001 2015 zorgnetwerk op maat erkend leerbedrijf

zorgnetwerk op maat wgv zorg en welzijn

klachtenportaal zorg wtzi erkend

Volg ons

Natuurlijk kun je ons ook volgen op social media.

facebookinstagramtwitterlinkedin

© 2019 Zorgnetwerk Op Maat

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  Cookie beleid  |  Mijn ZOM

 

Een website van Netnog websites